Gevel zandstralen

 

Het zandstralen van een gevel wordt gedaan om alle atmosferische- en organische vervuiling van jaren te verwijderen.   Dit zandstralen wordt gedaan door water, zand en straalmiddel te mengen in de straalmachine en onder druk op de gevel te spuiten.  

 

Ook voor het verwijderen van oude verflagen en graffiti is dit een goede methode.   Voor het stralen is ervaring en vakmanschap bepalend voor het resultaat.  

 

De werkdruk waarmee het straalmiddel op de gevel terecht komt is erg belangrijk en is per steensoort verschillend.   De werkdruk wordt bepaald door de vakman die het werk uitvoerd. Daarnaast is ook het straalmiddel dat wordt gebruikt en de afstand van de spuitmond van belang.

Straalwerk in uitvoering

 

Verder is de korrelgrootte , hardheid en vorm belanrijk. Hoe groter en harder de korrel is, hoe sneller men kan werken.  

 

Maar ook is de kans op schade aan de gevel groter.   Er zijn ook spuitmonden die het straalmiddel laten wervelen, waardoor het straalmiddel een meer schurende werking heeft en er veel minder kans op schade is.  

 

Als een gevel goed gestraald wordt blijft er altijd een beetje vuil achter.  

 

Dan is de toplaag van de steen minimaal aangetast.  

Gevelrenovatie

 

Voor het gevel zandstralen wordt er altijd met water gestraald omdat dit het minst belastend is voor de omgeving.

 

Stralen is een mechanische vorm van reinigen waarbij er een dun laagje van de steen wordt weg geschuurd en de gevel weer een nieuwe uitstraling geeft.  

 

Tevens moet er veel aandacht besteed worden aan het afplakken van kozijnen en boeiborden e.d. om straalschade te voorkomen.

Impregneren

 

Samenvattend zijn er dus zes factoren van groot belang:

  • Vakmanschap
  • Steensoort
  • Werkdruk van het straalmiddel
  • De spuitmond
  • Afstand van de spuitmond
  • Straalmiddel

 

Het stralen van de gevel van uw huis is dus niet zo eenvoudig en een vakkundige aanpak is dus van groot belang.  

 

Omdat er een laagje van de steen wordt verwijderd is het sterk aan te bevelen om na het stralen de gevel te laten impregneren (hydofoberen) om tot een optimaal resultaat te komen.  

 

Grof stralen kan ook gedaan worden als voorbewerking voor nieuw stucwerk.   Het stralen van een woning of bedrijfspand is zeker lonend het geeft voor jaren weer een nieuwe uitstraling.    

 

Bel voor meer informatie 076 3030037

Offerte Stef Cleaning Services

Stef Cleaning Services Pauvreweg 21

4879NJ

Etten Leur

Nederland

www.stefcleaningservices.nl

Email: mail@stefcleaningservices.nl

kvk. 851059351

 

Ons werkgebied is hoofdzakelijk Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland en de provincie Antwerpen in België. Bijvoorbeeld: Tilburg, Oosterhout, Breda, Etten leur, Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom, Zierikzee, Rotterdam ”s-Hertogenbosch, Eindhoven, Hoogstraten, Turnhout